bestel zetwerk

Metaalbewerkingen

die we uitvoeren bij Pantos

 

Kanten

Pantos beschikt over een groot aantal kantbanken deze variëren in lengte van 4100mm tot 6200mm. Alle kantbanken zijn volledig CNC gestuurd en voorzien van de meest geavanceerde opties. Met deze kantbanken worden vele standaard en klant-specifieke profielen snel en nauwkeurig geproduceerd. 

Zetten

Vanwege de productie van een groot aantal specifieke profielplaten heeft Pantos ook diverse up en- down bend zetbanken in bedrijf. Bij deze bewerking hoeven grote platen met lange lengtes niet gedraaid te worden. De plaat wordt volledig ingevoerd en als semiautomatisch proces volledig afgebogen zonder tussenkomst van een operator. Wij doen dit tot 12000mm.

Slitten met ponsunit

Pantos koopt materiaal in op coil, ze worden door het richt-slit-proces omgezet in vlakke plaat op de vooraf ingestelde afmetingen. Max coilbreedte is 1500mm. Ook wordt tijdens dit proces een beschermende folie op het materiaal aangebracht om beschadigingen tijdens vervolgbewerkingen te voorkomen. Ook is de slitlijn v.v. een ponsunit geïntegreerd in het slit proces. Dit is efficiënt en voorkomt extra onnodige plaathandling.

Knippen

Bij Pantos zijn twee knipcentra, waar lengtes tot 6000mm geknipt kunnen worden. Met dit proces worden standaard formaat platen met een lengte van 3000/4000/5000 en 6000mm snel en efficient op de exacte klantspecifieke maten geknipt. Al onze guillotinescharen zijn Servo-Hydraulisch en verbruiken alleen energie bij het daadwerkelijke knippen. Duurzaam!

Ponsen

Pantos heeft voor deze bewerking gekozen vanwege onze zeer grote voorraad voorgelakte plaat. Co2 of fiberlaser machines kunnen voorgelakte plaat vanwege de coating niet verwerken. Met onze ponsmachine kunnen wij alle materialen voorzien van klant specifieke uitsparingen in elke gewenste vorm. De maximale afmeting is 1500x6000mm.

Lassen

Pantos heeft ook de mogelijkheid tot lassen van Staal, Aluminium en RVS.

Niet wat u zoekt?

 

Op zoek naar meer of andere metaalbewerkingen?
Bezoek de website van ons zusterbedrijf te Ede op mmn.nl.

 

Bezoek MMN

 

 

Profileringen

Pantos kan diverse profileringen uitvoeren op ongeïsoleerde profielplaten. Vraag ons naar de mogelijkheden via 0318 65 14 30 of info@pantos.nl.

Projecten gerealiseerd

met Pantos

 

bekijk projecten